Døgnrehabiliteringscenter
Nye besøgsmuligheder for beboerne på kommunens plejecentre.
Fra søndag den 15. november 2020 må tre faste pårørende til hver beboer komme på besøg på kommunens plejecentre - dog kun to ad gangen.
Styrelsen for Patientsikkerhed har givet grønt lys til at udvide de midlertidige besøgsrestriktioner på kommunens plejecentre.
Der indrettes besøgsfaciliteter på de enkelte plejecentre, hvor beboeren kan mødes med de to nye faste pårørende. Det enkelte plejecenter finder et egnet lokale til formålet.
Den nærmeste pårørende vil stadig kunne besøge den ældre i selve boligen, ligesom den ældre vil kunne modtage besøg i boligen i kritiske situationer.
Smittetallet stiger, og smitten har nu spredt sig til alle aldersgrupper.
Tidligere i forbindelse med de genindførte restriktioner har Borgmester Thomas Breddam udtalt, at ’I Roskilde Kommune følger vi selvfølgelig sundhedsmyndighedernes anvisninger. Og det er helt afgørende, at vi ikke bringer smitten videre til nogle af dem, som virkelig ikke kan tåle den’.
Restriktionerne gælder ikke udendørs, og pårørende kan selvfølgelig også stadig ringe og face time til jeres familiemedlem som hidtil.
Hvis du som pårørende har et særligt behov for at besøge en beboer, måske fordi vedkommende er meget syg, er det naturligvis noget andet. Her skal du ringe eller maile til plejecentrets ledelse og aftale nærmere.
Hvis du har spørgsmål i forbindelse med corona, kan du orientere dig på www.coronasmitte.dk.
I er velkommen til at ringe til os, hvis I har spørgsmål.
******************************************************************************
Rehabilitering er et tilbud til dig, der efter endt hospitalsophold eller direkte fra hjemmet har brug for at genvinde dine færdigheder, så du opnår størst mulig selvstændighed i din hverdag.
Døgnrehabiliteringscenteret ligger på Hyrdehøj Plejecenter i et helt nyt byggeri. Rehabiliteringscentret er en selvstændig enhed med egen ledelse.
Huset ligger 100 meter fra Kvickly Hyrdehøj og ligger således godt i forhold til både offentlig transport, indkøb og gåture.
Rehabilitering er en målrettet tidsbegrænset indsats, der skal sikre, at du bliver så uafhængig og selvstændig som muligt. Vi tager altid udgangspunkt i dine egne ressourcer og mål, og du skal selv samarbejde om træningen. Rehabilitering foregår hele dagen og aftenen i de daglige gøremål.
Vi lægger vægt på tværfagligt samarbejde og både plejepersonale, fysioterapeuter og ergoterapeuter arbejder tæt sammen i det daglige om dit personlige mål evt. i samarbejde med neuropsykolog, talepædagog og andre faglige samarbejdspartnere.